2015 Påskseglingar

 
 
P

Seglarpåsk.

 Tre seglaräventyr pågick parallellt i vår familj denna påsk.

·         Simon höll till i Stockholmsskärgård där han gick en 7 dagars steg 1 utbildning i praktisk båt manövrering (Bavaria 50) tillsammans med 20 andra ungdomar. Arrangör är Charterbåtsföretaget Navigare.

·         Under påskhelgen var det också delmålgång i VirutalVolvoocean race i Brasilien. Det är ett dataspel som seglas i realtid med 180000deltagande båtar. Jag rundade Kap horn för någon vecka sedan . Sista dagarna har både Lurre och Stefan Ramström närmat sig med oroveckande hastighet så det blev till att koppla upp sig flera gånger om dagen..

·         Cellina låg fint förtöjd utanför Emmas i Mollösund, Simon & co hade seglat ner henne från Hamburgsund för två veckor sedan. Delar av skärtorsdagen gick åt till att avsluta installationen av septitankar med tömningsventil. (Ny lag). Avslutade torsdagen uppe hos familjen Larsson. Långfredag solen fortsatte att lysa över oss och Cellina så Luna, Josefin, Susanne , joakim, Sussi och jag tog båten ut till Slubberholme där vi grilla korv och njöt av vädret och naturen.  

Den andra familjen Larsson (från Lysekil) samt Kalle med sonen Klas och sex nyfödda Labrador valpar dök upp framemot kvällen, vi käka pizza tillsammans på Kvarnen. Påskafton, jag återmonterade autopiloten efter roderlager bytet tidigare i vår, Våfflor och havskräftor i Susannes trädgård, traditionell fotbollsmatch med barnen, Påskmiddag i Susannes kök 15 pers rekord.. Påskdagen Sussi och jag lämnade övriga gänget och satte kurs till Altarholmen några distans söder om Mollösund, det är ett svårnavigerat ställe men med hjälp av vår nya GPS så gick det fint. Efter att förtöjt med många linor låg vi säker i stiltje helt själva endast omgivna av sälar och fåglar. Det vi trodde var ljusen från Stenungssund visade sig vara en stor röd fullmåne som steg upp bakom skären. Vaknade till en fantastiskt fin morgon, två fågel/säl skådare hade kommit till ön tidigt på morgonen. Vi fick en fin hemsegling i svag medvind Tyvärr har ”vår Yachtklubb” gått i konkurs, det medförde att vi inte kunde lämna Cellina där som planerat i ställe fick hon ligga kvar i hamnen i Mollösund.

 

Kommentera inlägget här :